flag
Webinar 17/3; Kravställning av evidens i upphandlingsprocessenDownload
Mer info
arrow right
cross

Nyttoeffekter

Oxevision ger personalen den information de behöver för att proaktivt förebygga olyckor och planera omsorgen så att säkerhet, kvalitet och effektivitet maximeras. Med Oxevision får personalen mer tid till personlig omsorg.

Oxevision är speciellt utformad för särskilt boende. Nedan är exempel på nyttoeffekter med Oxevision:

Ostörd nattsömn med bevarad integritet

Traditionellt går personal in några gånger per natt och fysiskt tittar till de boende. Ofta vaknar de boende och framförallt boende med demensproblematik kan ha svårt att skilja på dag och natt och blir lätt oroliga.

Med Oxevision vet personalen i realtid vad som händer i respektive rum och behöver nattetid inte göra fysiska tillsynsbesök annat än när det finns behov. De boende får ostörd nattsömn med god kvalitet och bevarad integritet samtidigt som mycket tid frigörs för personalen.

Bläddra ner för att läsa mer om
Ostörd Nattsömn
Ostörd Nattsömn

Kliniska resultat

100%
Av de boende sover bättre
86%
Av de boende tycker att deras integritet har förbättrats
78%
Av personalen tycker att de boendes integritet har förbättrats
%
%
Kontakta oss
arrow right
“Klockan var nästan 23:00 och en av de boende var fortfarande vaken och satt med mig i dagrummet och ville inte lägga sig. Jag kollade aktivitetsrapporten och märkte att hon hade vilat i flera timmar under eftermiddagen. Om jag inte visste att hon hade vilat så länge, skulle jag ha gett henne sömnmedel. Istället höll hon mig sällskap lite längre tills hon var trött och ville lägga sig.”
Malin Johansson, Undersköterska
Varbergs Omsorg
"Efter att ha använt Oxevision vill jag inte gå tillbaka till orosschemat"
Zirkku, nattvårdare
Varbergs Omsorg
”Oxevision larmar om en boende lämnar sitt sovrum, vilket har hjälpt till att fastställa om Covid-19 drabbade följer isoleringen"
”Jag vet att jag övervakas när jag är i rummet, för min integritet och hälsas skull. Det känns tryggt att veta att om något händer mig så larmas personalen och de kan komma in och göra vad som krävs.”
Boende
“De boende var ofta uppe på natten men nu när de inte störs längre så sover de gott, vilket gör att det är mycket lugnare på avdelningen.”
Anna-Lena Junghov, Utvecklingsledare
Varbergs Kommun
“Jag kan inte föreställa mig att inte ha systemet på plats. Det får oss att känna oss tryggare och vi känner att det ökar säkerheten för de boende.”
Tracey Beechy
Biträdande avdelningschef, Manor Hospital, Coventry och Warwickshire Partnership NHS Trust, Safer Dementia Care
"Systemet är en del av vårt team ... Det är vår sjätte medarbetare på nattskiftet ... det kan inte ta hand om omsorgen, men den kan ge dig mer tid för praktisk omsorg."
Linda Fitzpatrick
Avdelningschef, Manor Hospital, Coventry och Warwickshire Partnership NHS Trust, Safer Dementia Care
“För personalen måste jag säga att det är en upplevelse som hjälper oss med tidshantering på avdelningen och hjälper till att prioritera vårt arbete och allt som det innebär.”
"Det sätt på vilket nattillsyner har ägt rum, med personal som fysiskt tittat till de boende, har inte förändrats på många år och kan vara otroligt störande för den boendes sömn. Att arbeta med Oxevision förändrar brukarupplevelsen på natten samtidigt som personalen känner sig tryggare"
Pauline Scully
Biträdande Chief Operating Officer, Oxford Health NHS Foundation Trust
“Personligen var jag orolig för vad Oxevision försökte göra. Men med systemet på plats i två månader nu börjar det redan visa sig att det är en riktigt bra förbättring av vad vi gör varje dag. Det är ett kulturellt skifte, det är ett djärvt steg att använda teknik om du har jobbat länge på ett visst sätt, men det är framtiden”
“Utan vår fysiska närvaro kan vi lita på att om den boende behöver vår hjälp, så varnar Oxevision oss.”
Karin Nestor, Undersköterska
Varbergs Omsorg
“Oxevision är framtiden, eftersom det är bättre för oss och bättre för våra boende”
Carlos Gamboa
Undersköterska, Varberg
"Med Oxevision behöver du inte gå och väcka någon eller störa deras nattsömn för att veta om de mår bra"
“Det är utmärkt för en bra nattsömn. Det hindrar personal att störa mig hela tiden."
Boende
“Sedan Oxevision installerades störs jag mycket mindre på natten. Det är mycket bättre eftersom ingen personal övervakar dig hela tiden.”
Boende
"Det absolut bästa med det är att vi har märkt att vara boende sover mycket bättre på natten, nu när de inte störs av våra kontroller. Vi går endast in i rummen när det behövs."
Malin Johansson, Undersköterska
Varberg Omsorg
"Om någon ramlat och vi inte sett vad som inträffat vet vi inte om brukaren slog huvudet med risk för skallskada. Oxevision är här till stor hjälp"
Dr Alex Kakoullis
Geriatriker
“I synnerhet två av damerna som vi vårdar för tillfället har en lång historia av fallolyckor, så fall är därför en stor risk för både avdelningen och för dem själva. Att ha Oxevision i rummen har varit extremt fördelaktigt; de är så svaga, om de rör sig bara lite grann så riskerar de att falla.”
Rachel Stinton
Sjuksköterska, Manor Hospital, Coventry and Warwickshire Partnership NHS Trust
“Allvarlighetsgraden av skador på grund av fall nattetid har minskat avsevärt, jag tror att det beror på att vi kan ingripa tidigare. Till exempel kan vi hjälpa de boende inom några sekunder om de är desorienterade eller förvirrade så att de inte faller och skadar sig”
Linda Fitzpatrick
Avdelningschef, Manor Hospital, Coventry and Warwickshire Partnership NHS Trust
"Jag uppskattar larmen då en boende är på sängkanten eller riskerar att falla. Personalen kan ingripa och förhindra olyckor"
Sandra Nyamariwata
Sjuksköterska, Manor Hospital, Coventry and Warwickshire Partnership NHS Trust
Ostörd Nattsömn

Publikationer

Jag vill bli kontaktad

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Hey! We think you’re in the

UK

This is our site for the SE market, do you want to visit our U.K. site?
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
cross